Jean-François Bastin and Isabelle Christiaens

bastinBiography: Jean-François Bastin was born in 1948, and has a degree in Roman Philosophy and History of Art. He worked in the Belgian Radio and Television of the French Community (RTBF) for 28 years as a jounralist and documentary filmmaker.

isabelleBiography: Isabelle Christiaens worked as a director for 25 years at Belgian channel RTBF. She graduated from IAD (Ecole Supérieure des Arts) in Belgium in 1985. Then she began her career in television news and produced many reports for shows such as C’est à voir, Plein cadre, Droit de cité (Belgium, France, Africa, USSR, Former Yugoslavia …).

(Source: http://www.eklektik.be/basic_pages.php?pID=39&type=page&language=en)

Films Shown in AFF, Inc. Programs:
Kongo: 50 Years of Independence of Congo – The Failed Giant [Le Géant inachevé] (2012).

Filmography:
Escale à Gao (1985 – Jean-François Bastin, Didier Lannoy);
Kin 85 (1985 – Jean-François Bastin, Didier Lannoy);
Lumières sur l’oubli (1986 – Isabelle Christiaens, Hugues Le Paige);
La Longue Marche des Barundi (1989 – Jean-François Bastin, Jean-Jacques Péché);
PCF : L’Optimisme de la volonté (1990 – Jean-François Bastin);
Le Léopard blessé (1991 – Jean-François Bastin);
Ailleurs au Congo – Les Orphelins du Katanga (1991 – Jean-François Bastin, Jean-Michel Germys);
Mitterrand : Le Pouvoir du temps – Le Temps du pouvoir (1991 – Jean-François Bastin, Isabelle Christiaens, Hugues Le Paige);
La Macédoine de Mélina (1992 – Jean-François Bastin);
Au bout de l’exil (1993 – Jean-François Bastin);
La Métamorphose du pouvoir (1993 – Jean-François Bastin, Isabelle Christiaens, Hugues Le Paige);
Monseigneur a les yeux bleus (1994 – Jean-François Bastin);
L’Insoutenable Liberté de la presse (1994 – Jean-François Bastin, Pierre Stine);
Les Jours fauves (1994 – Jean- François Bastin, Pascale Preumont);
Le Rêve évanoui (1994);
Maréchal, revoilà ! (1994);
François de Jarnac – Portrait en surimpressions (1994 – Jean-François Bastin, Isabelle Christiaens, Hugues Le Paige);
La Dernière Carte (1995);
Notre ami Mobutu (1997);
Nous vieillirons ensemble (1998 – Isabelle Christiaens, Gérald Vandenberghe);
Missionnaire chez les blancs (1998);
Autopsie d’une enquête (1999 – Jean-François Bastin, Wilbur Leguèbe);
Indépendance cha cha (2000);
L’Écume des villes – Bruxelles, la capitale belge par ses habitants (2001);
Je vous haime (2001);
L’Écume des villes – Kinshasa (2002);
Regards sur guerre (2003 – Jean-François Bastin);
Les Dubié-Dubié : Je dirais même plus ! (2004);
Bye Bye Belgium [Tout ça (ne nous rendra pas la Belgique)] (2006 – Isabelle Christiaens, Philippe Dutilleul, Nathalie Jacobs, Patrick Lemy, Bernard Sauvenier, Edith Van Hove, Didier Verbeeck);
Léon Degrelle ou la Führer de vivre (2009);
Kongo: 50 Years of Independence of Congo – The Failed Giant [Le Géant inachevé] (2010).